Kasza na stół, zdrowie na co dzień.
Gdańsk zaprasza miłośników kaszy na warsztaty kulinarne z Andrzejem Polanem. W czwartek, 29 października br. w Gdańsku odbędą się warsztaty informacyjno-kulinarne „Pod znakiem kaszy” prowadzone przez znawcę
polskiej kuchni – Andrzeja Polana. Wydarzenie zaplanowano w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”, która ma zachęcić do częstego spożywania kaszy i wprowadzenia jej na stałe do codziennej diety.
Spotkanie informacyjno-kulinarne „Pod znakiem kaszy” rozpocznie się o godzinie 12:00
w Akademii Kulinarnej FUMENTI, przy ul. Karola Chodkiewicza 13A w Gdańsku. Uczestnicy warsztatów odkryją nowe oblicza kaszy, gdyż staną przed szansą wspólnego gotowania ze znanym szefem kuchni – Andrzejem Polanem. Jednocześnie będą mogli posłuchać wykładu nt. walorów zdrowotnych kaszy oraz uzyskać cenne wskazówki od dietetyczki, mgr Katarzyny Foszner.
Na spotkaniu nie zabraknie degustacji pysznych przysmaków przygotowanych na bazie kaszy! Liczba miejsc jest ograniczona. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności wysyłając maila na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub dzwoniąc pod numer: 22 250 49 21 (w godz. 9:00-17:00) Decyduje kolejność zgłoszeń. Udział w spotkaniu jest bezpłatny.
Organizatorem działań, sfinansowanych ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych, jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych.